Abstrak Jingga Photoshoot with new product

•April 7, 2009 • 8 Comments

dsc_6711

dsc_6711b

dsc_67291

dsc_6752

dsc_6899

Last week, dapat panggilan dari fahmi abstrak jingga. Di minta shoot produk baru mereka. Produk baru Abstrak Jingga sangat cool. from tshirt, to jacket, to speck. fuahhhhh! Shooting dimulakan jam 5.30ptg. before tu hujan selebat-lebatnya, so kami lepak kat tempat makan je. Model yang digunakan pon, kawan-kawan. So, kerja dengan orang yang kita kenal senang sedikit. dan model lelakinya pula, hairstylist utk band Bittersweet, maka, fesyen dan style utk mereka peragakan pon senang diurus.

Masa nak shoot tu, bateri kamera aku buat hal. Nasib baik ada Anan yg kebetulan ada kat umah. Pinjam bateri dia, then perjalanan shoot pon bermula!

Model : Farah & O’oy

Produk: Abstrak Jingga

Photographer & Editing : Yanniz

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Wedding : Khiril & Shima, Batu Pahat, Johor

•March 25, 2009 • 3 Comments

(for better video view http://www.vimeo.com/3846378 )

dsc_6348d

dsc_6348c

dsc_6227

Last 2 weeks memang best. Sebab wedding ni rumahnya kat sempadan muar-batu pahat. Saya pulak orang muar (umur 20tahun pindah ke bangi), so basically saya bukan orang bangi tapi proudly orang Muar. hehehe. So, ke sana bersama-sama Nurliey. Sempat lah tidur sehari kat hotel di Muar. Nama hotel Townview Hotel. rm60 je tp best gile kot. Hotel dah la cantik. besar, ada wifi, ada astro, tengah-tengah bandar pulak tu. Seriously recommended beb. Acctually supposely orang hotel cakap rm90 tapi tengah promotion. Tapi yang peliknya, my parents pon mai tido hotel sini last year, harga sama gak. hahaha promotion everytime kot. hehehhee.

So, wedding acctually ari ahad. so, Sabtu tu free day la. memang saja tido sehari sebab rindu gila kot kat muar. Makanan kat muar adalah paling terbaik dalam dunia! Aku rasa, sehari tidur muar, mau berat naik 5kilogram. hahahaha. so, anyone nak p muar lagi, ajak aku okkkkk!

Oh anyway, wedding Khiril & Shima berjalan lancar. cuaca pon bes je. Sorry sebab lambat skit letak video n upload. Intenet menggila. huhu. Album as soon as possible disiapkan. dalam proses. uyeh.

dsc_6291

/ps: cari duit cari duit!

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Iklan bulan ini : ‘Betul Betul Sedap!’

•March 12, 2009 • 4 Comments

Sebab sedap sangat, aku nak gak tulis kat blog aku. Walaupun aku bukan jenis suka cite psl hal hal remeh di sekitar aku. Tapi yg ni special kes. hehhee. Terimalahhhh :-

GARDENIA BUTTERSCOTCH!!

Aku try 2-3ari lepas, lepas abang aku, Peenutt bawa balik Roti Gardenia ni ke rumah. Dia cakap sedap. Mak cakap sedap. Tapi mula-mula, aku buat bodoh je pun. Aku ingatkan, roti gardenia, sedap dia.. sedap macam rasa gardenia lah. Pastu, pada esok harinya. Aku lapar. Nampak roti butterscotch ni. Aku try.

“ngap.. ngap..”

pastu, terasa di dalam awang-awangan. ” SEDAPPPPPPPPP GILEEEEEE”. Serius sedap. sedap. sedap. delicious!

roti

(credit photo: http://coffeesncookies.blogspot.com/ )

Tolonglah makan korang semua. delicious weh.  jangan sesekali korang makan dengan jem ke, nutella ke. makanlah dengan begitu sahaja. hahaha. (free promotion from me. ahahha). Korang try google : Gardenia Butterscotch. Rupanya, dah ramai gila tulis pasal deliciousnya roti ini.

ps: Aku baru beli lagi petang tadi roti ni. dah tinggal 2keping je. nyum-nyum🙂 . Tag ‘betul-betul sedap!’ adalah berjaya encik Gardenia!

Wedding : Shima & Khiril , Langkap, Perak

•March 11, 2009 • 2 Comments

(for better video view http://www.vimeo.com/3562723)

shi_peng5

shi_peng6

shi_peng4

shi_peng7

shi_peng3

7 & 8 March, ajak skali Nurliey to tag along me. Shima & Khiril acctually kawan kepada abang saya masa sama-sama belajar di Fakulti Perakaunan UKM. Khiril ni pulak, time kat U dulu, satu umah sewa dengan abang saya. So, geng-geng baik la diorg ni. 7March tu, nikah waktu malam. So, around 2pm kami dah sampai kat Hotel Anson, Teluk Intan untuk check in. Sebelah hotel tu ada satu gerai yg kami tengok, apsal ramai gile orang. So, kitorang pun try la makan. Speciality dia, Mee Kari, Mee Kicap, Laksa Lemak and ABC2 style yg special. Gile doh sedap nak mati. sampai sekarang aku masih rindu makanan tu. Aku macam sanggup kut pergi lagi Teluk Intan sebab nak makan kat situ ja. pastu balik Kl. haha.

Berbalik kepada wedding ni, Alhamdullilah 8hb tu, tak hujan. Cuaca elok je. Dah lewat2 petang baru hujan. Nasib baik kami dah buat short-outdoor photoshoot. Short sebab time tu panas gile kot. haha. Aku pon x dpt nak pikir secara rasional. Takpe, kita ada lagi time utk next week 15hb di Johor pula.🙂

Adiosa!

shi_peng1

ps: Balik dari Perak, perjalanan yg suppose 2jam je jadi 5jam. Jem sebab 3lane jadi 1lane. Siap boleh borak2 dan bermain mata dengan kereta2 kat sblh. hhaha.


regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

The Night Act – Electro/New wave Band

•March 1, 2009 • 7 Comments

tna

tna2

The Night Act. (www.myspace.com/theniteact2008)

Kenal depa bila me and friends organise event Colourama last year. Aku x tau diorg ni pon and masa nak choose band yg sesuai ikot konsep event kami, Shook suggest suh check band The Night Act. Base from lagu depa kat myspace and without tgk perform diorg, kitorg choose diorg perform. And walla! they impressed me terus. Aku payah benar nak minat band baru yg aku rasa boleh pergi jauh, tapi my own opinion, The Night Act boleh. Sekarang ni kan, mcm semua anak-anak muda semua nya nak masuk band, konon in scene kan? haha. tu yang payah benor nak cari yg bebetol serius utk make their music goooood. cewah.

Although diorang ni baru (2008), they have attitude. style. showmanship.good songs. different.creative. Umur pon sekitar 18-23years old. Everytime diorang perform, selain music electro diorang, aku mesti happy tgk laser2 hijau liplap2 yang diorang akan provide skali (provide? haha mcm x kene je ayat ni). Kene tgk diorg perform live, then korang paham lah.

I got  some good videos diorg yg aku shoot. tp malangnya, video camera yg baru ni kene pakai firewire utk transfer ke pc ( video camera lama aku kene curi oleh si pencuri yg tolol. T_T). So,  itu ari cari la firewire kat lowyatt, smpai 15 kedai tp takde kedai yg ada. kalau ada pon, dah abis, so pending lamaaa nak transfer video diorg . haha. kesian. nnt2 ade firewire aku edit la sket letak kat vimeo or youtube.

Hopefully impian diorang nak perform sampai ke UK tu tercapai. And hopefully some collaboration between Bangkit & The Night Act pon menjadi!🙂

tna3

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Kenapa saya perlu wang waktu terdekat ini!

•February 27, 2009 • 4 Comments

null
28feb & 1Mac – Pi Ipoh sama si Fara tgk event ni sambil review event, interview dan mencuci mata lelaki muda. haha. Some bands pon, aku dah inform depa nak shoot out. Hopefully dapat photo yang cantek2. wuwuwuwuw. Dan hopefully tak hujan lah.

null
4March – Ke Jason Mraz Concert di Stadium Negara. Sama si Fara (lagi? haha lesbian tol aku) dan juga sama Liza. Walaupun tiket yg paling murah RM68 (RM88 kitorg nak beli dah sold out. iksh. dan aku mmg takde duit nak beli yg ratus-ratus.) wuwuwuw.

7March & 8 March – Ke Teluk Intan, Perak. Shooting cari duit.

14March & 15 March – Ke Muar, Johor. Shooting cari duit dan interview sikit-sikit. Sambil balik kampung lama oh, Muar (aku orang Muar doh, tp baru mastautin Bangi 6tahun. ahhhh rindu nyaaa mee bandung! rojak petis! fulawei.)

null
18March – Ke Mocca’s Concert (Swing Again with Mocca) ! . Sape tak kenal Mocca, depa ni band dari Indonesia. Check video depa:

Maybe interview Mocca sekali for mag. still TBC. wuwuuw kalau dapat interview, pasti aku terketar-ketar sebab excited terlebih. hahaha.

19 March1st Putrajaya International Hot Baloon 2009! Bila baca event ni kat facebook, saya agak excited dohhh. pasti kalerful bila banyak hot baloon! cuba korang bayangkan, di waktu awal pagi. langit biru, pastu banyak2 hot baloon. walawei! itu kalau tak hujan la.. wuwuwu. jom jom. Aku takmo p weekend. Sebab weekend pasti pack nak mati orang. plus si Fara pon dah amik cuti, so p ari khamis. yayay!

27March – 4 AprilKuala Lumpur Design Week 2009! to designers, sapa tak pi, dia loser. hahaha

null
17April – 19April – Cuti-cuti p Mt. Bromo di Surabaya, Indonesia ngan kawan kawan sekolah aku Convent, Muar. aaahhh. gila looking forward. (takde duit pon beli gak tiket, sbb pegi balik baru RM78. dem laaa sayang Air Asia!)

So, client2 tersayang, saya dah kehabisan duit. Marilah bayar payment tertunggak. Tolonglah saya. Saya taknak kereta saya kena tarik, dan pergi Surabaya tapi tak dapat balik ke Malaysia sebab dah takde duit nak bayar kat kerajaan Indonesia sebanyak 100ribu rupiah. Tak kasihankah kat saya? huahhh!

Yang benar,

si kasihan.

.

ps:/korang wajib tonton Geng, Slumdog Millionaire dan Benjamin Button di cinema weh. Kalau korang tak tengok, korang adalah orang paling menyedihkan dalam dunia. hohohoho

Abstrak Jingga x Bunkface Photoshoot

•February 2, 2009 • 14 Comments

Ari khamis lepas, clothing label, Abstrak Jingga hired me utk photoshoot tshirt official Bunkface dgn modelnye, Bunkface sendiri. So, khamis kol 4pm plannya kumpul dpn mcd subang ss15. normal lah janji melayu. semua kumpol 4.30pm. hahaha. masa tu awan dah golap. ikshh mmg sedih. mau nya ujan, mmg wat photoshoot hindustan. wuwuwuw. dah la x bwk flash. pdn muke aku. so, shoot pon cpt cpt. x smpai sejam kot. pastu ujan. hehe!

bfc1

bfc2

bfc4

bfc6

bfc5

///

Agak teruja lah shoot Bunkface sbb lama gile x shoot proper diorg n lepak sama. Last shoot diorg masa saya mintak tolong diorg promo baju Bangkit sket n shoot kat2 perumahan depa di Klang. bulan brp ntah. lama dah. Masa tu lom femes cam skrg. haha.

Cite sejarah la sket cam ne saya kenal si bbdk Bunkface ni. hhaaha. tau kat Myspace, masa akhir 2007, time tu Shook Bangkit ah promote band2 Klang. tp time tu tak alert pon sgt, sbb shook mmg suke update ngan saya psl kebanggaan band2 klang nye. haha. pastu dlm Januari/februari 2008, ada lah Layar Tanchap kat UiTM. Masa tu saya bukak booth jualan Bangkit n Click a Child. pastu tetiba dtg la (yg sy ingatkan bbdk skolah. ahhaha) duk merapatkan meja di sebelah kami. Pastu terus tgk diorg ni susun2 EP atas meja. Sambil jeling kat meja sebelah utk tgk cd apa laaa depa jual, tgk tgk CD EP Bunkface. memandangkan masa tu boring, so borak2 ah tnye kabar n baru lah tau sket2 psl diorg ni. Dlm hati time tu, “bagus bbdk ni, sendiri jual cd band sndiri”. Takde sorg pon kot masa tu beli cd diorg, kesian plak. huhu. So, saya pon beli je lah cd diorg time tu wpon taktau pon lagu apa diorg ni main. haha. Beli sbb suka tgk diorg ni semangat jual sendiri hasil karya diorg.

Abis Tanchap, masuk dlm keta.. try lah cd depa, terus tergamam. WALAWEIII. GILE BEST & KUALITI mmg kebabommmm. Masa tu mmg dah , “shit. depa ni bagus gile”. tp time tu, terus pikir. kene tgk depa perform ni. 1st tgk diorg ni perform kat Uniten sempena event ape ntah, a week after Tanchap tu kot. Bunkface pon perform pree je masa tu suke suke. And from that time bile tgk depa perform, mmg dah agak, they will be BIG. so, lepas2 tu, sntiasa update ngan depa cuma lately aku dah x update dan x amik video diorg dah. hahaha. aku busy (konon). depa lagi busy. haha. Happy tgk diorg skrg dah kat mane. wuwuuww. 🙂

and cite kat sokkabar2 lately ni psl depa kekwat (ape kebende laaa ayat ni. mcm haram), and so on tu, ape mende lahhhhh. They are still the same people. Sempoi je sama je cam dulu. so, nonsense je semua tu.

bfc8

ps://utk fans Bunkface, tunggu album depa ok. diorg ckp mebi bulan 7-8. (buat ayat camni sbb aku chek wordpress aku, paling ramai org search n then p wordpress aku sbb ada photo Bunkface kat previous thread. hahaha :p)

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.