Editing work lah baby

“Yanniz, ko keje ape sekarang?”

“Emmm.. freelance.. keje kat umah je..”

“Woh, berani nye ko…”

“Belasah je.. tapi aku freelance keje edit edit gambar gak ngan MyPhotographer..”

“Ha, ko penah inform aku.. tp, jarang pon tgk keje hang..”

“Adelahh.. takkan aku nak tunjuk semua kot, ape yg aku edit..”

-abis perbualan-

farahdiana_zul2

amy_din

farahdiana_zul

idayu_ashraf2

fatina_hadi

maisara_afezal

/all photo above by MyPhotographerMalaysia, edit by Yanniz

Yup, aku adalah official photo editor utk MyPhotographerMalaysia.. So, kat sini, aku letak sikit lagi photo2 yg sudah settle di edit oleh diriku. Alhamdullilah, so far aku dah berjaya duk wat custom album utk depa lebih dari 25 buku since September 08. Syukur gak, aku dikurniakan mata + jiwa yg boleh bikin photo editing utk kasik photo tersebut lawa. Hopefully pada mata aku lawa, pada mata client pon lawa lah. Sehabis boleh aku akan try edit sejujur boleh. Everytime aku edit gambar, aku WAJIB dengar lagu.. Serius! dan lagu pilihan mesti lagu slow, cintan2 sket. hahaha. Yelah, edit gambar wedding, kalau aku dgr lagu electronica dan seangkatan dengannya, aku rase, photo wedding tu nnt dah jadi editing style utk dlm club kot or gig. hahaha. So, basically aku akan bawakan mood/feel lagu tersebut dalam editing aku.. hehe 🙂

Right now, aku in the middle utk settlekan 3 lagi buku custom dari MyPhotographer. Aku budget nak siapkan by this week, sebab sabtu ni aku nak p Ipoh utk cover event di sana (yup, aku juga freelance journalist/photographer utk new mag E9). So, kalau x siap, aku haramkan diri sendiri pergi Ipoh. hahahaha.

Oh btw, pada sesiapa yang tahu Bangkit, kami akan launch our official web by this 1 JANUARI 2009. Seriously, aku teruja dgn launch web ni, hopefully apa yg kami as Bangkit team plan for this upcoming 2009 akan berjaya! takpe, slow slow.. doakan kami. =)

till then, SELAMAT TAHUN BARU semua! muahhhsss!

ps: sedang in the mood melayan lagu lagu boyband/popband 90an ; 911, Backstreet Boys, B*Witched, All Saints, Moffats, Gil, Hanson, Boyzone etc. hahahhaa. nie semua ex-housemate aku, liza ni. kekekke. teringat zaman sekolah kat Convent Muar dulu. haha

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Advertisements

~ by yanniz on December 27, 2008.

2 Responses to “Editing work lah baby”

  1. Nice editing work Yanniz.
    Freelance ok apa…
    Aku pon freelance…

  2. masyuk ah!

    hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: