Wedding : Azhar & Serimah

•January 28, 2009 • 4 Comments

(for better view video, check kat sini lah: – http://vimeo.com/2991901 )

Nice and cool pengantin! Sabtu & Ahad lepas, shoot wedding utk kawan saya, Azhar dan Serimah. Nikah & wedding kat Rembau, Negeri Sembilan. So, ajak sekali Nurliey tag sekali memandangkan saya dah lamaaaa sgt tak shoot wedding (more into edit photo wedding utk MyPhotographer). Lebih kurang a month before wedding diorg ni, Azhar buzz me kat ym mintak di photoshootkan weddingnya. Kebetulan i’m quite free dan MyPhotographer pon bagi green light to shoot diorg, so saya pon agree utk shoot mereka.

Fyi, kedua dua mempelai ni warga kerja Berita Harian. Azhar as designer di Berita Harian (and some of us know him as grafitti/mural/character artist). hehehe. Siapa eh nama ‘artist’ Azhar ni? hahaha. oh, dah Serimah ni pula wartawan hiburan di Berita Harian. So, yg dtg pon ade muka-muka familiar mcm wartawan2 dan juga artis-artis.

Seronok je tgk family & friends diorg ni. Ramah tamah n sempoi gile doh. Takdelah saya rasa kekok. 🙂

To Azhar & Serimah, semoga berkekalan ke akhir hayat! jumpa Ahad ni di Sg Besi pulak!

dsc_3698

dsc_3512a

dsc_4226

.

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

www.bangkit.tv/blog

•January 1, 2009 • 9 Comments

null

Alhamdullilah, today, kitorg, BANGKIT dah launched our official website. Kami launch blog dulu, then seterusnya akan benda yg lain lah. hehehhe. Dan 1.1.2009 adalah anniversary Bangkit yg ke 3. huhu. Sekejap je dah 3 tahun. Seriously masa sgt cpt berlalu. Penuh liku aku rasa 2008 ni, penuh suka duka. Jatuh, bangun telah saya rasai sepanjang 2008. Dan peroleh ramai lagi kawan. hehehe. (perhaps 2009 jumpa mr.right pulak kot? hehehe)

So yeah. nak ucapkan selamat tahun baru untuk semua. I wish u all a very good life and future ahead. And for me, 2009 probably(hopefully?) a very good year for me as personally, and also for Bangkit to bertapak one step ahead lagi. Wish us good luck ok. hehehe.

Do check our official blog, www.bangkit.tv/blog .

Saya sgt happy bila kami semua bersetuju utk buat Fashioncheck (check Bangkit’s blog). di mana kami as Bangkit team akan ke event event utk mencari youngster yg berfesyen. So, I also can shoot their photo berfesyen! woohoo! Itu ari buat Fashioncheck kat event launch album Couple, dah macam jual MLM. hahahaa. Sambil approach orang untuk berphoto for Fashioncheck, sambil bercerita about Bangkit. Its a good of marketing i think. huhu.

This saturday, saya akan ke Ipoh, selain cover event, i will do Fashioncheck too! so, Ipoh people, be as fashionista as u can be, babeh!

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)


Editing work lah baby

•December 27, 2008 • 2 Comments

“Yanniz, ko keje ape sekarang?”

“Emmm.. freelance.. keje kat umah je..”

“Woh, berani nye ko…”

“Belasah je.. tapi aku freelance keje edit edit gambar gak ngan MyPhotographer..”

“Ha, ko penah inform aku.. tp, jarang pon tgk keje hang..”

“Adelahh.. takkan aku nak tunjuk semua kot, ape yg aku edit..”

-abis perbualan-

farahdiana_zul2

amy_din

farahdiana_zul

idayu_ashraf2

fatina_hadi

maisara_afezal

/all photo above by MyPhotographerMalaysia, edit by Yanniz

Yup, aku adalah official photo editor utk MyPhotographerMalaysia.. So, kat sini, aku letak sikit lagi photo2 yg sudah settle di edit oleh diriku. Alhamdullilah, so far aku dah berjaya duk wat custom album utk depa lebih dari 25 buku since September 08. Syukur gak, aku dikurniakan mata + jiwa yg boleh bikin photo editing utk kasik photo tersebut lawa. Hopefully pada mata aku lawa, pada mata client pon lawa lah. Sehabis boleh aku akan try edit sejujur boleh. Everytime aku edit gambar, aku WAJIB dengar lagu.. Serius! dan lagu pilihan mesti lagu slow, cintan2 sket. hahaha. Yelah, edit gambar wedding, kalau aku dgr lagu electronica dan seangkatan dengannya, aku rase, photo wedding tu nnt dah jadi editing style utk dlm club kot or gig. hahaha. So, basically aku akan bawakan mood/feel lagu tersebut dalam editing aku.. hehe 🙂

Right now, aku in the middle utk settlekan 3 lagi buku custom dari MyPhotographer. Aku budget nak siapkan by this week, sebab sabtu ni aku nak p Ipoh utk cover event di sana (yup, aku juga freelance journalist/photographer utk new mag E9). So, kalau x siap, aku haramkan diri sendiri pergi Ipoh. hahahaha.

Oh btw, pada sesiapa yang tahu Bangkit, kami akan launch our official web by this 1 JANUARI 2009. Seriously, aku teruja dgn launch web ni, hopefully apa yg kami as Bangkit team plan for this upcoming 2009 akan berjaya! takpe, slow slow.. doakan kami. =)

till then, SELAMAT TAHUN BARU semua! muahhhsss!

ps: sedang in the mood melayan lagu lagu boyband/popband 90an ; 911, Backstreet Boys, B*Witched, All Saints, Moffats, Gil, Hanson, Boyzone etc. hahahhaa. nie semua ex-housemate aku, liza ni. kekekke. teringat zaman sekolah kat Convent Muar dulu. haha

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

kerja lama dan baru

•December 25, 2008 • 2 Comments

edit
/Adilah & Ehsan. Editing by Yanniz, Photo by MyPhotographer Malaysia

Sedang edit edit photo untuk MyPhotographer Malaysia , dan sambil melayan perasaan dengar lagu lagu lama KRU (hahah best doh. oohh la la!), tetiba terasa nak tengok photo2 yg pernah di edit tapi tak pernah di expose ke internet. wuuuu!

Lalu ter’bump’lah kat photo sewaktu menyibuk mengikut si hebat, Kukubesi ke satu kawasan perhutanan yg dirahsiakan tempat nya (hahahha.. padahal tak ingat nama tempat tu). Acctually masa tu , Kukubesi nak bikin exhibition photografik dia untuk Rantai Merdeka Ogos 2008 dulu. Saya tak shoot banyak. Lebih banyak memerhati dan shoot behind the scene je. hehehe.

kb3
/kukubesi juga adalah seorang mak andam

kb1
/kukubesi sedang menyapu sampah. hahahha

enjoy!

ok sambung kerja. wuwuwuwuuw

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Avalon’s Whisper

•December 23, 2008 • 11 Comments

dsc_2377

av1

ni adalah band. namanya Avalon’s Whisper. Adik adik yg sgt ramah tamah serta gile. hahaha. Tak pernah lagi tgk diorang ni perform. so, next time kena tgk ni. hehehehe

enjoy!

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

experimental

•December 22, 2008 • 7 Comments

putri

acctually tgh nak shoot for cover album utk band, Avalon’s Whisper.. so, model yg terpilih adalah model kegemaran saya, Putri. tgh dkt studio tu, aku macam rasa best plak kalau tak pakai flash. so, tutup flash.. layan gambar mcm kat atas ni. sonok plak rasenye. huhuhu. spt di bawah ini 🙂

put1

put2

enjoy!

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Pre-Wedding Ayu & Peenut

•December 21, 2008 • 22 Comments

haha. terdiam sekejap tadi nak letak tajuk apa. sbb Peenut tu abg aku (my eldest brother). kang letak ayu dan along kang cam kelakar plak. pastu org ramai kenal dia as peenut. so, oklah letak ‘ayu & peenut’. hehe

so, dipendekkan cite, saya membantu dlm upacara shoot pre-wed diorg yg insyaAllah weddingnya pada bulan 5, 2009. hehe lama lagi kan? tapi pre-wed cpt. sebenarnya, tak cpt pon, sbb skarang ni, masa sangat cepat berlalu. so, managed to shoot beratus gak pic.. tapi tak banyak mana pon, sebab saya memang suka sayang shutter. hahaha. duit takde nak p servis kang. dah la tengah sengkek gile ni. haha. jadinya, plannya photo2 di pre wed + dgn ada lagi nak shoot di sana sini (hehe) utk bikin video for their wedding lah. Sebab utk abg sendiri dan bakal akak ipar, makanye ini adalah hadiah dari saya lah. *sila jangan jealous. orang lain nak suh shoot, sila bagi duit. timekasih*

untuk lihat the vids tu nnt, sila tunggu bulan 5. hahah. oh, basically pre-wed di jalankan di Genting Highlands yg dinginnnnnn. tak berpeluh nak shoot. :p

8

101

1

9

4

3

7

2b

12

11

6

enjoy!

🙂

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com

/an official wedding photo editor and layout for MyPhotographer
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)