Abstrak Jingga x Bunkface Photoshoot

Ari khamis lepas, clothing label, Abstrak Jingga hired me utk photoshoot tshirt official Bunkface dgn modelnye, Bunkface sendiri. So, khamis kol 4pm plannya kumpul dpn mcd subang ss15. normal lah janji melayu. semua kumpol 4.30pm. hahaha. masa tu awan dah golap. ikshh mmg sedih. mau nya ujan, mmg wat photoshoot hindustan. wuwuwuw. dah la x bwk flash. pdn muke aku. so, shoot pon cpt cpt. x smpai sejam kot. pastu ujan. hehe!

bfc1

bfc2

bfc4

bfc6

bfc5

///

Agak teruja lah shoot Bunkface sbb lama gile x shoot proper diorg n lepak sama. Last shoot diorg masa saya mintak tolong diorg promo baju Bangkit sket n shoot kat2 perumahan depa di Klang. bulan brp ntah. lama dah. Masa tu lom femes cam skrg. haha.

Cite sejarah la sket cam ne saya kenal si bbdk Bunkface ni. hhaaha. tau kat Myspace, masa akhir 2007, time tu Shook Bangkit ah promote band2 Klang. tp time tu tak alert pon sgt, sbb shook mmg suke update ngan saya psl kebanggaan band2 klang nye. haha. pastu dlm Januari/februari 2008, ada lah Layar Tanchap kat UiTM. Masa tu saya bukak booth jualan Bangkit n Click a Child. pastu tetiba dtg la (yg sy ingatkan bbdk skolah. ahhaha) duk merapatkan meja di sebelah kami. Pastu terus tgk diorg ni susun2 EP atas meja. Sambil jeling kat meja sebelah utk tgk cd apa laaa depa jual, tgk tgk CD EP Bunkface. memandangkan masa tu boring, so borak2 ah tnye kabar n baru lah tau sket2 psl diorg ni. Dlm hati time tu, “bagus bbdk ni, sendiri jual cd band sndiri”. Takde sorg pon kot masa tu beli cd diorg, kesian plak. huhu. So, saya pon beli je lah cd diorg time tu wpon taktau pon lagu apa diorg ni main. haha. Beli sbb suka tgk diorg ni semangat jual sendiri hasil karya diorg.

Abis Tanchap, masuk dlm keta.. try lah cd depa, terus tergamam. WALAWEIII. GILE BEST & KUALITI mmg kebabommmm. Masa tu mmg dah , “shit. depa ni bagus gile”. tp time tu, terus pikir. kene tgk depa perform ni. 1st tgk diorg ni perform kat Uniten sempena event ape ntah, a week after Tanchap tu kot. Bunkface pon perform pree je masa tu suke suke. And from that time bile tgk depa perform, mmg dah agak, they will be BIG. so, lepas2 tu, sntiasa update ngan depa cuma lately aku dah x update dan x amik video diorg dah. hahaha. aku busy (konon). depa lagi busy. haha. Happy tgk diorg skrg dah kat mane. wuwuuww. šŸ™‚

and cite kat sokkabar2 lately ni psl depa kekwat (ape kebende laaa ayat ni. mcm haram), and so on tu, ape mende lahhhhh. They are still the same people. Sempoi je sama je cam dulu. so, nonsense je semua tu.

bfc8

ps://utk fans Bunkface, tunggu album depa ok. diorg ckp mebi bulan 7-8. (buat ayat camni sbb aku chek wordpress aku, paling ramai org search n then p wordpress aku sbb ada photo Bunkface kat previous thread. hahaha :p)

Advertisements

~ by yanniz on February 2, 2009.

14 Responses to “Abstrak Jingga x Bunkface Photoshoot”

  1. mcm kenal jee tmpt tu?
    huhuhu…nice shot tuk adik2 bunkface

  2. u mmg power la yanniz~!
    it’s a good opportunity, having photoshooting wit them..
    untung laaa…

  3. lama dah tak lepak ngan adik2 bunckface yg hyper aktif and nakal2 nieh…heheee…ingat gik si paan nak tumpang jual cd masa kat layar tanchap…aku pun ingatkan budak sekolah mne la nak tumpang letak cd kat both bangkit dulu…femes dah diorg skrg ni kan???… ;p

    ps: mne biyak??? šŸ˜€

  4. weh mane boleh cakap shit kat tanchap.. dah cepat isi 50sen dalam tabung kalo tak repot kat penghulu

  5. ely…just nk ckp…depa mmg cute giler!!!wallllllaahhhhhh suke! kemsalam bleh?:) ehehhe

  6. kelamkabut pon still output yg menarik
    best best…hehehe

  7. kekwat tu maksud die berlagak dlm bahasa pondan2 sbb wartawan hiburan ramai pondan…hehehehhe

  8. macam kenal kan rahim…kikikiki…nice editing seperti biase…dah beso dah adik ko ye elly…jom kite tgk upin ipin sesame same ^^

  9. yo sis..
    ni kali pertama i jejak kt blog u..
    mostly collection gmbr2 u bley tahan rawk aa…
    esp. on d toning.. superb toning…

    keep up d gud werk siss… šŸ˜‰

  10. aihh… editing kau ni aku memang tak reti nak tiru.

  11. Menarik betol!!!

  12. hg nie kan,asal photoshoot ja mesti kena time mendung xpn hujan..apa da nasib..huhuhu..nih,bwk2 la kecikkan size bontot!huhuhu

  13. *typo sorry .. šŸ˜›

    wei ko kene letak watermark ni …
    takut2 org curi pix ni …
    hehe .. just a reminder…

  14. ok,aku nmpk amy@medea di situ..hahaha..

    hr tu medea ajak aku join dak2 bunkface men sk8 kat skate park sek 13 s.alam,tp aku menolak..skrg lak rs sket mnyesal..haha..mcm haram..haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: