Putri

Petang tadi, shoot for Putri utk portfolio modelling nya. Kitorg dah diskuss about 1 week before. for the concept etc. Acctually Putri, before nie dah terlibat dengan modelling mostly for magazine. but then lepas abis grad blajar, dia keje. so la nie, dah amik keputusan utk full time model. And frankly speaking, she can! I like her face yg mcm mix indo model+daphne iking+ainul aisyah. hehehe. amik kau mix. haha.

So, dipendekkan cite, a day before tu, jenjalan kat area area kedai di seksyen 23, shah alam dan along jalan tu byk dinding, pagar pelbagai kaler. And memandangkan saya pun taktau putri pakai baju ape, so i choose this place sbb byk pagar berkaler. Boleh mix and match dengan pakaian putri lah! heee!

Ajak Oat untuk tag along join sekaki. smpai je kat seksyen 23, agak bes gak lah cuaca n scenery situ. calm je. and saya takde pakai lighting ape pon. semua natural lighting. hee. ohh kecuali yg dlm studiolah, kebetulan fairus (myphotographer) nye studio kat dpn tu je and dia plak ajak gune studio dia. so, go on je lah. haha. XD. thanks a lot!

//click pics to enlarge. semua stok simple editing. editing lebih lebih nnt lah. hee! =)

Macam biase, pengaruh Toyib sgt kuat di sanubari saya (walaupun pengaruh Rarindra & Kenvin Pinardy pon dah start kuat. hahah), jadik colour, style n concept, byk pengaruh from Toyib. hehehe. Yeah, keep learning bebeh. wuuu. :p

Anyway, agak fun today. Putri pon sgt senang bekerjasama! i luv u lah! ❤ (pasnie kite pikir konsep lain plak yeah put!haha). i like to play around ngan environment n editing. so, yeah.

itu aja. daa!

//credit to oat

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Advertisements

~ by yanniz on July 22, 2008.

21 Responses to “Putri”

  1. bila ada shoot model lagi?
    terliur mau join

  2. ahhh,cpt tul ko betindak…jealous,hahaha,cun…cun

  3. hehe. akan ade photoshoot lg. everytime pon sy akan tag kan anyone lah. tp takleh reramai, sbb kang saya takleh fokus. huu 🙂

  4. weyh. aku sgt teringin nk tag ngn ko hahaha. x kesahlah modeling session ke product shoot ke. aku da x lrt da tgk gamba2 org kawen! aku penah tego kt rockestra dlu. kalo ko ingtla. hehe.

  5. fuh… putri ku… jelous….:)

  6. rudy.. rudy.. kikiki

    tukangkarya> aaa. sape ehhh? haha ramai tegur aku ha kat rockestra. hahah XD

  7. taknak ajak aku pun… ko tak kenal aku tp aku kenal ko… mana bnyak2 gmba studio smlm…

  8. alamak geng myphotographer dah masuk! segan segan. :p
    aku pernah masuk ang nye fp b4 nie. serious doh, cuma x prasan nama je! hebat hebat. 🙂

  9. haha.. xpe2 aku fhm rasanye aku ade dlm myspace ko, nama faiz

  10. nice yanniz..the color conversion it’s like film version..i can feel it..

  11. heee~ its an honor to work with yanniz! jom yanniz, our 2nd experimental shoot! xD

  12. aizuddin > thanks. hee. try try je. :p

    putri > alrite put! hahahaha.

  13. hukhukhuk..xajak…

  14. weih tunjukkan katner tempat tu, teringin kag shoot situ jugak la

  15. putriiiiiiiiiiiii i love you forever

  16. joe > next time beb. hehe
    fariz> kat sek 23 je. blkg myphotographernye studio
    kareem > hahaha. gatai la yu ni. hehehe

  17. nk la model nie. nk suh die pgg banner blog sy sambil wat muka comel. brapa ongkos?

  18. […] utk 2nd photoshoot nie, Putri di ajak bersama untuk membantu dalam me-make up kan talent semua nie. heheh. Putri nie dah […]

  19. putri memang sempoi. ada klas dan ada peluang cerah untuk maju. teruskan usaha 🙂

  20. auwww. so sweet la sume kasik komen! kalau takde yanniz, org pun tak kenal sy! xD

    p.s: sila ym sy – putrinoornawal

  21. waaa mantepp..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: