Outing with photoschool forumer – Sg Congkak

nie lah 1st time kot (ke 2nd time?) haha. saya join aktiviti bersama forumer di Photoschool. Memandangkan ahad takde any event yg perlu saya pergi or perlu saya cover, so saya join sekaki shoot outdoor photoshoot kat sg congkak. Kali ni tuan pengajarnya Ahmad Fairus from MyPhotographer. Agak teruja melihat kerja outdoor nya dan editing finishing seakan photographer dari seberang. so yeah, than i join lah! although saya tau, i’m a bit lembab bab 1st timer dok ikot org. hahaha XD

then p lah skali ngan nurliey, miss ai n sitizya memandangkan kami semua from area sunway klang. tong tong itu kan jimatttt. hahaha. maka bermulalah perjalanan ke tmpt yg dituju. Memula tunggu semua org kat stadium kajang. then terus ke kedai mamak yg lembab servis roti canai kosong. angin je! haihhh. so, at that time gak.. saya bglah photobook hasil editing simple ke ahmad fairus. kot la kan ade job editing. try aje. walaupon segan sbnrnye sbb ramai geng photographer yg hebat time tu. aku nie sape je ha. aaaa. segan segan. aih.

yeah lepas tu, p sg congkak! smpai smpai n tunggu bbrp org lg. bermulalah perjalanan cari tmpt utk shoot. start shoot je, saya dah hadapi problem. hahaha. sbbnye saya tak biase ramai ramai shoot- lbih kurg 16photog. terus blank. bile blank. taktau watpa. hahaha. so yeah, really tak satisfied with my own werk. dah la normally my un edit shoot is biase je. haha. mau blank lg cam toya ja gmbaq. hahaa. (dlm hati, ahhhh tolonglah aku encik potosop! wuuu).

n then depa share gmbaq from seorg photographic yg sgt hebat. dari indon! Rarindra Prakarsa . dia sgt damn goooooood hebat. oh oh! so, yeah. konon cam amik inspirasilah dari Rarindra + Kenvin Pinardy + ahmad fairus nye editing = my rojak editing. hahahahhahaha. normally saya wat simple je editing. so, kali nie lebih kan skit je editing lg. but, truly still not very satisfied. perlu experiment lagi. but at least better lah dari my uneditnye version yg horror hahahahha!

oh ha. meh kasik 1 contoh pic unedit ku yg horror. hahaha. XD

//nielah unedit version! huhuu

so yeah, till then. sila lah menikmati hidangan editing baru ku yg tak pernah ku try lagi. wuuu =)

daa!

regards,

Yanniz
yanniz_on7@yahoo.com | 012 272 4487 | http://www.elyanniz.com
/a designer, photographer and part time journalist & colourist. and i do FREELANCE. So do mail or call me! (click?)

Advertisements

~ by yanniz on July 20, 2008.

7 Responses to “Outing with photoschool forumer – Sg Congkak”

  1. mcm style rarindra prakarsa lak..ececeyyyy~~~~

  2. dah macam gambar indon ni kak yannizz 😛

  3. kabus2 tu mmg ade ke taruk masa potosop?

  4. ee> yup. utk kasik mood. 🙂
    aliff> wuu. mmg tgh try explore editing sane. mix n match 🙂
    faiz> haha. dah tertgk artwerk dia. so try n error. 🙂

  5. cool meh..dh nk jd tu..kipidap yanniz! 😀

  6. dah nak je la. tp blom jadik hahahha

  7. WOO..cantik2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: